Toepassing

Toepassingsmogelijkheden

Hypnotherapie is onder meer toepasbaar bij relatieproblemen, verslavingen (o.a. eetverslavingen), stoppen met roken, fobieën en diffuse angsten, examenvrees, begrijpen en verwerken van dromen, verwerken van (jeugd)trauma’s, reduceren van pijn en ziekte, onaangepast gedrag, niet goed functioneren in werksituaties, innerlijke conflicten of gewoon ‘niet lekker in je vel zitten’.

Psychose en depressie zijn twee ziektebeelden waarbij hypnose voorzichtig gehanteerd dient te worden.

Hypnotherapie is een zeer effectieve en doelgerichte methode. Resultaten worden over het algemeen sneller en bestendiger behaald dan bij andere therapievormen.

Ook bij de psychosociale therapie voor kinderen is hypnotherapie bijzonder effectief. De therapie hoeft niet onnodig lang te duren, het kind heeft er direct baat bij.

(zie ook artikel ‘Hypnotherapie, nog een onbekend begrip?’)

Doelgroep student

Voor wie is de opleiding geschikt? Als je enthousiast bent ondersteuning te gaan geven aan mensen die even of langdurig de weg kwijt zijn en klachten hebben zoals hierboven beschreven (zie verder toelatingseisen).

Kwalificatie afgestudeerde therapeut

Tijdens of na de driejarige Major Opleiding hypnotherapie en integrale psychosociale therapie kun je een Minor – specialisatie – naar eigen keuze volgen door de Opleiding NLP-practitioner, het Masterjaar, de Opleiding Psycho-oncologische therapie, de Opleiding Therapeutisch Begeleider Familieopstellingen of Losse Modulen naar keuze te volgen.

Door het lidmaatschap van de NBVH kun je een AGB-code aanvragen en kun je lid worden van de RBCZ en krijgen je cliënten afhankelijk van hoe zij verzekerd zijn vergoedingen.