Masterjaar

Tijdens het Masterjaar wordt het achtvoudige pad behandeld. Dit pad volg je door stil te staan bij de filosofische onderwerpen o.a. door de behandeling van de yama’s, niyama’s en chakra’s (uit de raja-yoga) en door deze onderwerpen te reflecteren aan jouw eigen proces en levensbeschouwing.

Tevens wordt aandacht gegeven aan: fysieke oefeningen, ademhalings-, concentratie-, pranayama- en ontspanningsoefeningen en energetisch werk.

Onder begeleiding leer je groepswerk toe te passen en je leert te magnetiseren (Egyption Healing).

Naast deze bijzondere oefeningen en filosofie wordt geruime aandacht besteed aan zelfhypnose, meditatie en contemplatie.

Door het volgen van het Masterjaar wordt je bewust van onbewuste processen en kun je een beter evenwicht vinden in de dingen die je doet.

Het Masterjaar geeft je als therapeut een verdieping in eerder genoten kennis en het zal je krachtiger maken in je persoonlijkheid.

 

Toepassing

Door de oefeningen leer je in het dagelijks leven sneller je balans terug te vinden, je raakt minder snel gespannen en je leert prettiger om te gaan met jezelf en anderen. Je leert los te laten en meer in het hier en nu te leven.

Je maakt kennis met visualiseren en het toepassen van ontspanningsoefeningen.

Je leert te onthechten en je kunt belemmeringen in jezelf overwinnen die jou verhinderen te zijn wie je eigelijk bent, zodat je als therapeut bij het geven van therapie minder in de overdracht of tegenoverdracht zult gaan.

Als therapeut leer je cliënten nog beter te ondersteunen in hun proces. Je ontvangt veel case-histories en je leert oefeningen die je kunt toepassen bij mensen die slaapproblemen hebben, hyperventilatie of concentratieproblemen. De oefeningen die je leert zijn ook van belang bij herstel na burnout en stressvolle perioden.

Mocht je zelf last hebben van deze klachten dan is deze training ook uitermate goed om te volgen.

 

Lessen

De lessen duren ongeveer drie uur en worden als dagdeel wekelijks gegeven op de dinsdagavond van half acht tot 10 uur/kwart over 10.

De kosten zijn € 40,- per dagdeel. Je ontvangt een syllabus (inclusief).

De jaartraining begint eind september en duurt 30 dagdelen. Geef je tijdig op als je mee wilt doen.

Je hoeft niets aan te schaffen. Doe wèl gemakkelijke kleding aan.

De lessen van het Masterjaar zijn ook zonder basisopleiding te volgen en worden gegeven door

Barbelo Uijtenbogaardt, De Dennen 238, 1402 KW Bussum (4 minuten van station Bussum-Zuid).

Je kunt je al opgeven, bel gerust of mail voor meer informatie:

tel: 06-29448161

email: info@barbelo.nl of info@hypnos.nl

Folder