Erkenning

PSBK, PLATO-eindtermen

Therapeuten die aan de Opleiding hypnotherapie en integrale psychosociale therapie bij Academie Hypnos zijn afgestudeerd, zijn in het bezit van een diploma psychosociale basiskennis (PSBK). Dit betekent dat zij voldoen aan de PLATO-eindtermen (Platform Onderwijs, Opleiding en Organisatie). Cliënten van deze therapeuten krijgen vergoedingen van zorgverzekeraars indien ze aanvullend verzekerd zijn.

CPION

De psychosociale basiskennis bij Academie Hypnos is door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) erkend. Bij Stichting Hoger Onderwijs Nederland (SHO), onderdeel CPION is de Opleiding hypnotherapie en integrale psychosociale therapie geregistreerd als officiële Registeropleiding.

Beroepsvereniging

Na diplomering kun je lid worden van een beroepsvereniging, bijvoorbeeld: NBVH, VBAG, VIT, VIV of VNT. Academie Hypnos is aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH). Bij de NBVH zijn het curriculum van de driejarige opleiding, de specialisaties en de bij- en nascholing erkend. De bij- en nascholing is geaccrediteerd door de NBVH, VNT en de VIT.

RBCZ

Na inschrijving bij een beroepsvereniging word je ook ingeschreven bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). De stichting RBCZ is een overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen (artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert.

AGB-codes

Vervolgens kun je je AGB-codes aanvragen. Algemeen Gegevens Beheer zorgverleners (AGB) is een database van Vektis waarin gegevens van zorgverleners worden geregistreerd. Deze registratie omvat gegevens voor het communicatie- en declaratieproces tussen zorgverlener en zorgverzekeraar.

Geschillencommissie

De wet WKKGZ eist dat iedere therapeut is ingeschreven bij een erkende geschillencommissie. De Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen (SCAG) is één van de erkende geschillencommissies. De NBVH meldt jou automatisch aan bij de SCAG wanneer je bij de NBVH lid wordt. Ben je al bij een geschillencommissie aangesloten, geef dit dan aan bij je inschrijving. Word je geen lid van de NBVH, informeer dan bij de beroepsvereniging van jouw keuze hoe aanmelding bij een geschillencommissie geregeld is.

CRKBO

Academie Hypnos is geregistreerd door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), d.m.v. de toetsingsorganisatie CPION en hierdoor zijn de opleidingen vrijgesteld van btw.