6-daagse training Relatietherapie 2018-2019

Lesdagen kunnen ook los worden gevolgd.

Docenten: Barbelo Uijtenbogaardt, Brigitte Heijink, Claudie van Ginneken

Kosten: inclusief diploma en begeleiding € 540,- (in één, twee of drie termijnen te betalen), excl. € 120,- diplomeringskosten.

Tijden: 10.00 uur – 17.00 uur.

Dagen: 21 oktober; 4 en 16 november 2018; 19 en 20 januari; 3 februari 2019.

 

21 oktober – Relatietherapie, TA en Feedbackster

Tijdens deze lesdag wordt het belang van TA (Transactionele Analyse) voor de relatietherapie behandeld. Door inzicht in de rollen, kan een volwassen rol worden hersteld.
Verder wordt met de feedbackster geoefend om de communicatie en dus ook de emoties bij beide partijen te stimuleren en te herstellen.

 

4 november – Relatietherapie; de ontwikkeling van relaties

Op deze dag zullen we de ontwikkeling van relaties en relatietherapie volgen via een paar praktisch toepasbare modellen van relatietherapie:
het bolletjesmodel van Heijink, de talen van de liefde en het scenario van het relatiedrama.

 

16 november – Moderne vormen van relatietherapie

Moderne vormen van relatietherapie richten zich op de veiligheid, hechting en steun die partners elkaar kunnen bieden: Emotionally Focused Therapy (Sue Johnson) en Harville Hendrix’ Imago Therapy worden op deze dag behandeld.

 

19 en 20 januari Eenzijdig Relaties Verbeteren – ERV®

Gedurende deze tweedaagse leer je de basis van Eenzijdig Relaties Verbeteren. Je ontdekt welke stappen je cliënten helpt zetten om relaties te verbeteren vanuit zichzelf, zonder dat de ander in therapie hoeft of op een andere manier medewerking hoeft te verlenen. Je maakt kennis met technieken om langdurig of plotseling verstoorde relaties te herstellen vanuit één kant. Ook krijg je inzicht in de invloed van het zelfbeeld op een relatie.
Elk van de twee dagen biedt een afwisseling van theorie, demonstraties en het stap-voor-stap aanleren van technieken.

 

3 februari – Relatietherapie verslaglegging en afronding
Tijdens deze dag worden de leerpunten gedeeld van de gegeven relatietherapie. Leerpunten opgedaan tijdens het uitvoeren van de relatietherapie in de afgelopen maanden.
Tijdens alle lesdagen wordt zowel plenair als onderling geoefend.
Iedere lesdag worden er opdrachten meegegeven. Ook is er verplichte literatuur.
Bij het niet deelnemen aan de opdrachten wordt een certificaat van deelname uitgereikt. Bij het goed uitvoeren van alle opdrachten wordt een diploma uitgereikt.

Hier vind je de folder

 

Je kunt je hier inschrijven voor deze training.